Kalevi Salonen

Rinne ei ole tainnut oppia mitään edellisen hallituksen lehmänkaupoista

Näyttää siltä, että SDP olisi sitoutumassa ennalta määrättyyn poliittiseen ratkaisuun, eli oltaisiin toistamassa edellisen hallituksen katastrofaalista lehmänkauppaa.

Minne unohtuikaan parlamentaarinen valmistelu? Sehän ei voi tarkoittaa ennalta määrätyn suunnitelman hiomista vaan eri vaihtoehtojen monipuolista ja täsmällistä punnitsemista. Ainoa oikea ratkaisu on lähteä liikkeelle puhtaalta pöydältä, johon ainekset tulevat erilaisilta asiantuntijatyöryhmiltä niin, että myös joillekin puolueille poliittisesti epämieluisat vaihtoehdot käsitellään.

Hommasta ei tule yhtään mitään, jos edetään vain poliitikkojen voimin ilman oikeiden asiantuntijoiden tekemää pohjustusta ja läpinäkyvyyttä. Vasta kun tunnetaan eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet, kyetään tekemään objektiivisia päätöksiä. Ratkaisuja ei saa perustella mielikuvilla, puolitotuuksilla eikä joidenkin näkökohtien pimittämisellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Minä en pysty ymmärtämään miksi sote-uudistuksesta on tullut poliittinen kauppatavara. Terveyshän ei ole pätkääkään poliittista.

Toimituksen poiminnat