Kalevi Salonen

Sote-uudistusta mainostetaan Hesarissa!

Nyt jo useampana päivänä on Hesarin verkkosivuilla ensimmäisenä tupsahtanut vastaan valtioneuvoston nimissä julkaistu näyttävä informaatiopaketti sote-uudistuksesta. Se on mitä selkein ja huolellisesti suunniteltu mainos. On käsittämätöntä, että hallitus lähtee levittämään mainoksia, joissa hymyilevät ihmiset luovat positiivista kuvaa sote-uudistuksesta, kun asiasta ole vielä edes päätetty! Mielestäni mainosten hinta pitää periä takaisin henkilöltä/henkilöiltä, jotka ovat mainoksen tilanneet tai siitä vastuussa.  Kyse on toimivallan ylityksestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

No hallitus tekee kuten on sopinut terveysfirmojen kanssa.

Media on nykyään täynnä terveysfirmojen mainoksia ja jopa mainosliitteitä. Postiluukkuun tunkevat mainoksiaan apteekkien ohella.

Vakuutusyhtiöt markkinoivat vauhdilla ylimääräisiä hoitovakuutuksia. Ilman niitä ei pian tulekaan toimeen sairas kansalainen.

Meneillään onkin merkittävä kusetus js liiketoiminnan ilmainen luonti sijoittajille.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Mainos löytyy täältä: https://omamaakunta.fi/?utm_source=gmoa&utm_medium....

Vai onko sittenkin Hesari se, joka on maksanut mainoksen?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Katsoin pätkiä infosta ja on aivan järjetöntä jättäytyä pois tästä vuosikymmenien parhaasta uudistuksesta.
Ylen pitää jumpata tämä kansalle oikeana infona kun päinvastaista infoa on yllin kyllin.
Kiitos blogistille että toi tämän laajempaan jakeluun. Miksei tästä toimittajat kärppänä informoi esim. täällä US-essa.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Olen ihan samaa mieltä, mainos on oikein hyvä sote-uudistuksen mainos. Kauniit kuvat ja tyytyväisen näköiset ihmiset vahvistavat mielikuvaa hyvästä sote-uudistuksesta. Mainosaineiston mukaan sote-uudistuksessa saavutetaan jotakin hienoa uutta ja se on täällä jo nyt - siis kansalaiset asetetaan tapahtuneen tosiasian eteen. Silti päätökset puuttuvat. Mitään vastaavaa ole Suomen historiassa tapahtunut minkään lain käsittelyn aikana. Ei ihme, että hallitus korostaa uudistuksen toimeenpanoa!

Nyt siis kaksi puoluetta saa mainostaa tavoitteitaan valtion piikkiin. Tässä on samalla erinomainen esimerkki tulevasta soteen liittyvästä mielikuvamainonnasta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

On tosiaan vastuutonta käyttää valtion rahaa ja resursseja parin puolueen poliittisten tavoitteiden mainontaan. Jotkut EU:nkin mainokset menevät samaan kategoriaan. Konflikti syntyy, kun tiedotteet eivät ole neutraalia yleishyödyllistä organisaation toiminnasta tiedottamista, vaan jonkin tietyn politiikan mainostamista.

Toimituksen poiminnat